Andrus Kivirähk: Koiranne alkaa kohta kukkia

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2016
Vironkielinen alkuteos: Kaka ja kevad (2009)
Suomentanut: Heli Laaksonen
Kuvittanut: Joel Melasniemi
Sivumäärä: 79 s.

Yhtenä aamuna Valtteri huomasi, että koira oli vatsapuolelta keltainen. Seuraavana päivänä Pontuksen korvista kasvoi punaisia karvoja. Nyt huolestui jo isäkin.  

Koira joka vaihtaa väriä - oletko kuullut mitään kummempaa! Kohta olet. Koirankakkapökäle ihastuu voikukkaan, purkalle kasvavat raajat, lusikka ryhtyy merirosvoksi. Ja entä sitten liidunsyöjät, joista isoisä jankuttaa? Roni päättää selvittää, oliko koulussa ennen hauskempaa. 

Pähkähullua ääneen luettavaa! Lennokkaita tarinoita lukemaan opetteleville! Viron suosikkihumoristin absurdit lastenkertomukset ovat saaneet arvoisensa tulkinnan - ne ovat myös aikuisille. Kirjan on suomentanut tunnettu sanamaija Heli Laaksonen, ja ilkikuriset kuvat on tehnyt Joel Melasniemi. 

Oma arvioni: Erinomaista luettavaa pienille koululaisille kesäloman alkamisen kunniaksi. Kirjan tarinat ovat lyhyitä, tapahtumarikkaita ja kieleltään värikkäitä. Kuvat olisivat kyllä vieläkin oivallisempia värien kanssa, mutta toimivat hyvin kyllä ilmankin. Kirjan iloinen kansikuva on mielestäni todella hieno.