Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: I Let You Go (2014)
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliére
Sivumäärä: 418 s.

Äiti päästää irti pienen poikansa kädestä, auto ilmaantuu kuin tyhjästä, ja silmänräpäyksessä kaikki muuttuu. Millainen kuljettaja pakenee onnettomuuspaikalta? Tapaus jää kalvamaan rikoskomisario Ray Stevensiä, joka ryhtyy hakemaan oikeutta jokaisen vanhemman pahinta painajaista elävälle äidille, hinnalla millä hyvänsä.

Poikansa menettänyt Jenna Gray pakenee suruaan syrjäiseen mökkiin Walesin rannikolla. Hän haluaa jättää koko entisen elämänsä taakseen, mutta menneisyys ja muistot hirvittävästä marraskuisesta illasta palaavat vainoamaan häntä järkyttävin seurauksin.

Tämä vangitseva, nokkela ja piinaava psykologinen trilleri menee ihon alle. Varaudu tyrmäävään juonenkäänteeseen, jota on kehuttu yhdeksi kaikkien aikojen nerokkaimmista. 

Oma arvioni: Odotin tältä dekkarilta todella paljon. Niin vuolaasti teosta kehuttiin jo takakannessa ja liepeissä - ja jopa yllätyskäännettä "mainostettiin" etukäteen. Ihan hyvä kirja olikin, mutta oletin juonen olevan huomattavasti yllätyksellisempi kuin se sitten lopulta minusta olikaan. Oletukseni kun osoittautui oikeaksi. 

Lukisin mielelläni Ray Stevensin tutkimuksista myöhemminkin, mutta Ianista en haluaisi lukea enää enempää. Miten voikaan fiktiivinen hahmo olla niin kammottava. No, taitavan kirjoitustyön tulos kerta kaikkiaan. Psykologisen jännityksen ystävänä tulen todennäköisesti lukemaan Clare Mackintoshin tuotantoa myös jatkossa. Sen verran vakuuttava ja koukuttava tämä hänen esikoisteoksensakin oli.