Seppo Jokinen: Lyödyn laki

Kustantaja: Crime Time
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 407 s.

Silmitön väkivalta syrjäisellä metsätiellä, tahalliselta vaikuttava tulipalo sekä raviohjastajan kuolema askarruttavat komisario Sakari Koskista. Voisiko erillisillä rikoksilla olla yhteys keskenään. Myös arvostetun kirurgin mystinen katoaminen työllistää poliisia. Kaiken keskellä Koskisen arjessa tapahtuu. Suuri elämänmuutos nostattaa laineita, mutta onnekseen hän ei ole niitä enää yksin tyynnyttämässä. 

Oma arvioni: On aika uskomatonta, että komisario Sakari Koskinen on muistaakseni minulle täysin uusi tuttavuus, vaikka hän onkin seikkaillut Seppo Jokisen dekkareissa jo 23 kertaa. Vaikka hahmoon tutustumista ei olekaan viisainta aloittaa uusimmasta kirjasta, en voinut vastustaa Jokisen uusinta dekkaria, kun sen kirjastosta sattumalta löysin.
Päällimmäiseksi kirjasta jäi lukemisen jälkeen tunne, että vähemmälläkin materiaalilla olisi varmasti pärjätty. Niin paljon kirjassa tapahtui, mutta kirjailijan kunniaksi on samalla todettava, että paketti pysyi kasassa varsin hyvin. Pidin siitä, että kirjassa rikosten rinnalla käsiteltiin myös arkisia asioita. Kiinnostuin Koskisesta ja hänen tiimistään sen verran, että Lyödyn laki ei taatusti jää ainoaksi Koskisdekkariksi, jonka luen. 

Mainio tämänvuotisen dekkariviikon avaus.