Virpi Hämeen-Anttila: Tiergartenin teurastaja

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 303 s. 

Veitsenterävä Karl Axel Björk matkustaa Berliiniin ja kohtaa uransa kammottavimman murhaajan.

- Tyttö kaapattiin kesken koulupäivän, ja vietiin pois vaunuissa, poliisi kertoi. - Pelkään, että asialla on sama mies, jota on etsitty pitkään.
- Teurastaja, sanoi Björk hiljaa. 

Helsingissä Björk yrittää kuumeisesti selvittää ministeri Ritavuoren murhaa, jota hän epäilee salaliitoksi. Kun kaikkialla tulee seinä vastaan, turhautunut Björk pestautuu setänsä liikeyritykseen ja lähtee työmatkalle Berliiniin. 

Suurkaupungin yöt eivät henkäile pelkkää hilpeää kabaree-elämää ja moraalista vapautta. Murhamies sieppaa tyttöjä ja poikia, surmaa heidät kamalalla tavalla ja heittää ruumiit kanaaliin kaupungin keskuspuistossa Tiergartenissa. Ehtiikö Björk pysäyttää teurastajan ennen seuraavaa iskua?

Oma arvioni: Karl Axel Björkin tutkimusten viidennessä osassa liikutaan pääosin 1920-luvun Berliinissä lapsia raa´asti murhaavan mielipuolen jäljillä. Tarjolla on jälleen kerran muun muassa tarkkaa ajankuvaa ja jännittäviä juonenkäänteitä. Björkin nopeita hoksottimia tarvitaan tällä kertaa kenties enemmän kuin vielä kertaakaan aikaisemmin. 

Virpi Hämeen-Anttilan historiallista Björk -sarjaa voi suositella lämpimästi laadukkaiden kotimaisten dekkareiden ystäville. Kadonnutta 20-lukua etsimässä -blogista voi lukea lisää kyseisen ajan ihmisistä ja ilmiöistä.