Eppu Nuotio: Myrkkykeiso

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 252 s.

Eppu Nuotion uusi dekkarisarja esittelee hurmaavan puutarhamatkaajan ja intohimoisen perennaharrastaja Ellen Lähteen, joka tarkkavaistoisena marttaihmisenä haistaa heti palaneen käryn. 

Kodin arkea pyörittänyt Mirkka Kairikko on vihdoin ottanut omaa aikaa ja lähtenyt maalle Kemiönsaarelle. Mirkan aviomies ei pärjää lapsenhoidossa, mutta onneksi Ellen Lähde rientää apuun. Ellenin pestistä tulee yllättäen pitempi, kun Mirkkaan ei saada yhteyttä. Saaristohuvilan pöydällä tuoksuu juuri maljakkoon aseteltu kukkakimppu, mutta muuten talo huutaa tyhjyyttään. 

Kun Anneli saa keskellä yötä tekstiviestin pikkusiskoltaan, hän on niin raivoissaan, että voisi kuristaa Mirkan omin käsin. "Anneli, minun täytyy kertoa sinulle jotakin. tämä on käynyt raskaaksi ja minun on pak-"

Oma arvioni: Myrkkykeiso on kesäinen pehmodekkari, joka saa lukijan hyvälle tuulelle. Henkilöhahmot ovat helposti lähestyttäviä ja miljööt viehättäviä. On kiinnostavaa lukea tapahtumista tutuilla nurkilla. Tulen varmasti seuraamaan Ellen Lähteen tutkimuksia tulevaisuudessakin.