Lone Theils: Kohtalokas merimatka

Kustantaja: Aula & Co
Julkaisuvuosi: 2016
Tanskankielinen alkuteos: Kari Koski
Suomentanut: Pigerne fra Englandbåden (2015)
Sivumäärä: 380 s.

Kaksi tanskalaista tyttöä katoaa jäljettömiin risteilyllä matkalla Englantiin vuonna 1985. Kymmeniä vuosia myöhemmin pienen englantilaisen kylän antiikkikaupasta löytyy vanha matkalaukku, jonka sisältä paljastuu tyttöjen valokuva.

Kuvat löytää tanskalaisen lehden Lontoon kirjeenvaihtaja Nora Sand, joka kiinnostuu tapauksesta ja palaa Tanskaan selvittämään tyttöjen taustaa epämääräisessä nuorisokodissa. Pian hän huomaa sekaantuneensa pahamaineisen, Wolfhallin vankilassa elinkautista istuvan englantilaisen sarjamurhaajan tekoihin. Tapahtumat saavat uusia, odottamattomia käänteitä, ja pian Nora joutuu pelkäämään omankin henkensä edestä. 

Kirjan ihastuttava ja inhimillinen sankaritar, sisukas ja terävä Nora Sand harrastaa potkunyrkkeilyä, sotkee rakkauselämänsä kerta toisensa jälkeen ja tekee liikaa töitä, jotta pystyisi koskaan viettämään tavallista elämää. Kohtalokas merimatka on toimittaja Nora Sandista kertovan dekkarisarjan ensimmäinen osa. 

Oma arvioni: Nora Sand on kiinnostavan sitkeä sankaritar, jonka seikkailuja tulen seuraamaan mielelläni jatkossakin. Kohtalokas merimatka on minusta mainio esikoisdekkari, jossa jännitys säilyy tihenevänä aina viimeisille sivuille asti. Toimintaa riittää dekkarissa yllin kyllin, mutta sitä tasapainotetaan mukavasti myös romantiikalla sarjamurhaajan jahtaamisen ollessa kuitenkin onneksi etusijalla. 

Kirjaa voi suositella lämpimästi hyvin kirjoitetun ja koukuttavan jännityksen ystäville. Varasin jo sarjan seuraavan osan, Runoilijan vaimon. Se on Kohtalokkaan merimatkan itsenäinen jatko-osa.