Marko Kilpi: Undertaker - Kuolemantuomio

Kustantaja: Crime Time
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 335 s.
Rikoskirjallisuuden uudistaja ravistelee jälleen genren perusrakenteita

- Tältä jumalasta varmaan tuntuu -

Pienellä liikkeellä hän voisi antaa elämän jatkua. Olematon napsautus, jolla voisi tuoda pelastuksen. Armon. Mutta hän ei tee niin. Hän antaa kaiken loppua. Jokainen saa ansionsa mukaan. Niin meille on opetettu. Niin sanassakin sanotaan. 

Matka pimeyden ytimeen alkaa

Oma arvioni: Kuolemantuomio on uuden kotimaisen Undertaker -dekkarisarjan vahvasti koukuttava avausosa. Kirjassa esitellään Kivi - hautausurakoitsija ja perheenisä, jolla on myös pimeä, rikollinen puolensa. Vaikka tässä dekkarissa on paljon perinteisille jännitysromaaneille tyypillisiä aineksia, Undertaker on myös poikkeuksellinen kirja, sillä rikokset vaativat selviytyäkseen useamman osan. Ja kirjasarjan edetessä päähenkilön menneisyydestäkin paljastunee lisää tietoa. Mikä on saanut työhönsä pieteetillä suhtautuvan perheellisen miehen ajautumaan rikoksia tehtailevaksi psykopaatiksi? Kuka ja millainen ihminen Kivi oikein onkaan? 

Se selvinnee Marko Kilven luoman moni-ilmeisen hahmon edesottamuksia seuraamalla. Jännittäviä ja mielenkiintoisia käänteitä on varmasti luvassa jatkossakin. Kilven sujuvasanaista kerrontaa lukee mielellään. Pian selviää, miten tarina jatkuu, sillä sarjan seuraava osa on jo pöydällä odottamassa. Ei hassumpi tapa lopetella kesälomaa - lukea dekkaria verikuun loisteessa...