Matti Laine: Pahuuden hinta

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 271 s.

Alamaailman ytimessä

Jäähallin pukuhuoneesta löytyy kuoliaaksi rusikoitu mies. Helsinkiläinen alamaailmapomo Elias Vitikka joutuu yhdistetyksi tapaukseen, sillä poliisi tuntuu ottaneen päämääräkseen osoittaa hänet syylliseksi brutaaliin tappoon - keinolla millä hyvänsä. 

Luksusveneiden salakuljetusbisnestä pyörittävä Vitikka ei ole mikään pulmunen, vaikka onkin huolehtiva perheenisä. Kun Vitikan joukkio joutuu kilpailevan rikollisjoukon iskun kohteeksi, hänen on löydettävä koventuneeseen peliin ratkaisu ja pian. 

Vitikan on käytettävä suhteitaan niin rikollisten, poliisin kuin jääkiekkomaailman piirissä, kun hän jäljittää tappajaa. Kaiken lisäksi Sonja-vaimo ja lapset olisi pidettävä erossa hänen sotkuisista bisneksistään. Yhteenkään virheeseen ei ole varaa, sillä se voi maksaa ihmishengen.

Oma arvioni: Tämä kirja on ensimmäinen Matti Laineen (s. 1976) dekkari, jonka luin ja siten myös ensimmäinen Elias Vitikasta kertova kirja, vaikka itse asiassa Pahuuden hinta onkin ko. sarjan kolmas osa. Mutta ihan hyvin kärryille pääsi tästäkin ainakin minun mielestäni. Vitikka on hahmona moni-ilmeinen ja jotenkin kiehtovan ristiriitainen. Juoni kulkee vaivattoman tuntuisesti ja alamaailman kiemuroiden kuvaamisen ohessa, dekkarissa on myös hieman huumoria. 

Kirjaa voi suositella niille, jotka etsivät vähäveristä ja laadukasta kotimaista jännitystä.