Michael Connelly: Yövuoro

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2018
Englanninkielinen alkuteos: The Late Show (2017)
Suomentanut: Tero Valkonen
Sivumäärä: 390 s.

Konstaapeli Renée Ballard tekee töitä yövuorossa Hollywoodissa. Hän käynnistää rikostutkintoja, mutta ei saa viedä niistä yhtäkään päätökseen, sillä aamuisin hänen kuuluu luovuttaa tapaukset päivävuorolaisille. Yövuoroon joutuminen on rangaistus siitä, että Ballard on syyttänyt työnohjaajaansa seksuaalisesta ahdistelusta.

Ballard törmää kahteen tapaukseen, joiden uhreille hän haluaa itse hakea oikeutta. Toinen on henkitoreihinsa hakattu prostituoitu ja toinen nuori nainen, joka on saanut surmansa yökerhoammuskelussa. 

Sääntöjä ja työpariaan uhmaten Ballard ryhtyy selvittämään rikoksia, mikä pakottaa hänet kohtaamaan oman pimeän puolensa. Ei ole sattumaa, että hän ei koskaan anna periksi, vaikka kohtaisi työssä millaisia hankaluuksia tahansa. 

Yövuoro käynnistää uuden sarjan yhdeltä maailman arvostetuimmalta rikoskirjailijalta.

Oma arvioni: Ballard on monisärmäisyydessään kiinnostava uusi poliisituttavuus. Connelly osaa punoa juonikuvioita, joita lukija seuraa jännittyneenä. Yövuoro on dekkari, jossa tapahtuu oikeastaan koko ajan, joten siinäkään mielessä tarinan parissa ei tylsää hetkeä tule. 

Maltan tuskin odottaa sarjan seuraavan osan ilmestymistä. Tätä dekkaria suosittelen lämpimästi varsinkin vahvoja naishahmoja etsiville lukijoille.