Miska Rantanen: Kalsarikänni - Suomalainen opas hyvään elämään

Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 160 s. 

Unohda hygge ja muut pohjoismaiset elämäntaito-oppaat!


Suomi on yksi maailman onnellisimmista maista. Tilastokeskuksen vuonna 2016 kokoamien tietojen mukaan Suomi on muun muassa maailman vakain valtio, maailman vapain maa, maailman turvallisin maa. Lisäksi Suomessa on maailman paras hallinto ja maailman riippumattomin oikeuslaitos. Suomi on myös inhimillisen hyvinvoinnin vertailussa maailman paras maa. 

Kaiken tämän auvon selittää vain yksi seikka. Missään muualla maailmassa ei ole osattu yhtä onnistuneesti kuvata hyvän olon, rentoutumisen ja palautumisen filosofiaa yhdessä ainoassa sanassa: Kalsarikänni.

Jokainen tietää, mitä kalsarikänni on, kun sen kokee. Todellinen taitaja nauttii kalsarikännistä myös joutuessaan pois kotoaan työreissuilla hotellissa, vieraisilla tai lomamatkalla. Kalsarikänni on elämänasenne, meditaatiota joka vapauttaa paineista ja pakonomaisesta sosiaalisesta suorittamisesta. Se ei ole takakireää hyggeilyä, vaan aitoa nollaamista.

Oma arvioni: Ei kunnon rentoutumiseen ja pään nollaamiseen tarvita edes alkoholia, kyllä hyvän kirjan lukeminen kotona väljässä oloasussa löhöillen ja vaikkapa kasarihittejä kuunnellen ja samalla popcorneja mutustellen toimii ainakin minulla vallan mainiosti. Eikä seuraavana päivänä tarvitse potea ainakaan itse aiheutettua päänsärkyä.