Niklas Leavy: Veren maku

Kustantaja: LIKE
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Nattviol. Stocholm Calling - en trilogi (2017)
Suomentanut: Petri Stenman
Sivumäärä: 382 s.

Tukholman talven pimeydessä ihminen on ihmiselle susi

Raaka murhasarja jättää poliisin neuvottomaksi, ja huhut yössä vaanivasta ihmissudesta lietsovat paniikkia. Yksityisetsivä Ebba Lindh kohtaa omat petonsa penkoessaan julkkisasianajajan äveriään suvun rumaa menneisyyttä. Onko salattujen syntien taakka sittenkin liian raskas?

Mustaakin mustempi, kovaksi keitetty ja armoton Veren maku on Stocholm Calling -trilogian aloitusosa. Se kohosi kuumeisen kohun siivittämänä huikeaksi sensaatioksi jo ennen ilmestymistään.  

Oma arvioni: Olipahan dekkari, jossa sattui ja tapahtui. Ennakkoon ajattelin, ettei tarina ole kovinkaan kiinnostava, mutta kyllä se mukaansa vei. Ja toi kylmän talvisen tuulahduksen kesäisen kuumuuden keskelle. Tunnelma oli varsin intensiivinen. Keskeiset henkilöhahmot olivat jopa ärsyttävän ristiriitaisia, mutta siitäkin huolimatta Tukholma saattaa hyvin kutsua vielä toisen ja kolmannenkin kerran. 

Tätä trilogian ensimmäistä osaa ja Niklas Leavyn (1972) ensimmäistä rikoskirjaa voi suositella vahvan pohjoismaisen jännityskirjallisuuden ystäville.