Francesca Cavallo & Elena Favilli: Iltasatuja kapinallisille tytöille

Kustantaja: Kustantamo S&S
Julkaisuvuosi: 2018
Suomentanut: Maija Kauhanen
Lukija: Minttu Mustakallio
Äänikirjan kesto: 3 h 3 min

Maailmalla ilmiöksi noussut kirja Good Night Stories for Rebel Girls kertoo sadan itsenäisen naisen tarinan iltasadun muodossa. Kokonaisuutena kirja on komea kunnianosoitus naisille, kuvataiteelle ja jokaiselle tytölle, joka saa kyseisen kirjan yöpöydälleen. Se on inspiroivaa luettavaa myös vanhemmille, jotka kaipaavat lapsilleen monipuolisempia roolimalleja. Tavanomaisten prinsessasatujen sijasta tässä ihanassa iltasatukirjassa tutustutaan sataan todelliseen tyttöön ja naiseen, jotka ovat muuttaneet maailmaa tai oman elämänsä rohkeasti ja lupaa kyselemättä. He ovat eläneet kauan sitten tai he elävät nyt: he ovat hallitsijoita, merirosvoja, taiteilijoita, urheilijoita, astronautteja, tieteilijöitä, tai ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat tehneet jonkin pelottoman valinnan. 

Oma arvioni: Voimaannuttava kirja, joka rohkaisee tyttöjä uskomaan unelmiinsa. Se kannustaa rikkomaan perinteisiä rajoja. Monet asiat eivät välttämättä olekaan mahdottomia, jos niiden eteen on valmis tekemään lujasti töitä. Tämän kirjan esittelemät periksiantamattomat tytöt ja naiset ovat siis varsin mainioita roolimalleja tämän päivän lapsille ja nuorille. Mielestäni tämä kirja sopisi hyvin äitien ja tyttärien yhteisiin lukuhetkiin. Tarinat ovat mukavan lyhyitä, mutta samalla niistä riittää varmasti puhuttavaa pidempiin keskusteluihinkin. 

Koska kuuntelin kirjan äänikirjana, teoksen visuaalinen aspekti jäi minulta kokematta. Kokonaisuus toimi kyllä varsin hyvin näin kuunneltunakin, kiitos Minttu Mustakallion erinomaisen luennan.