Maria Veitola: Veitola

Kustantaja: Johnny Kniga
Julkaisuvuosi: 2018
Lukija: Maria Veitola
Äänikirjan kesto: 7 h 21 min

Girls meets Sex and the City. Veitolan tekstien avoimuus antaa vertaistukea niin ura- ja parisuhdevalintojaan poteville kuin niille nelikymppisille, jotka näkevät Marian vaiheissa oman aikuistumisensa kaaren. Miten syömishäiriön kanssa kamppailleesta nuoresta naisesta tuli aikuinen, jonka ulkonäön ruotiminen tuntuu välillä olevan koko kansan huvia? Miten naisesta, joka oli vuosia kaikkien lapsettomuuden valinneiden suomalaisnaisten idoli, tuli liki nelikymppisenä äiti? Miten nainen, joka kärsii kroonisesta migreenistä on pystynyt luomaan menestyneen uran, joka vaatii ympäripyöreitä päiviä ja pomopaikan vastuut? 

Marian avoimuus ja kaunistelematon tapa kertoa elämästään on valtavan harvinaista herkkua Hän uskaltaa tuoda kipeätkin kohdat esille, sillä hän tietää, miten paljon tukea saa siitä, kun tietää, ettei ole yksin. Veitola on kuin kauan kadoksissa ollut sisko. Hänessä on paljon samaa kuin itsessä, mutta hän on silti aivan erilainen. Hänen tapaamistaan odottaa ja samalla sairaalloisesti jännittää. Hänet tuntee, mutta samalla hän on täysin tuntematon. Veitolalla on monet kasvot, mutta mitä me hänestä todella tiedämme? Maria on televisiotoimittaja ja käsikirjoittaja. Kolumnisti ja vapaa kirjoittaja. Tyylimuusa ja naapurintyttö. Yleisön riepottelema räsynukke ja media jalustalle nostama fashionista. Kadehdittu ja kauhisteltu. Karismaattinen ja vahva, herkkä ja haavoittuva. Veitolassa hän on tätä kaikkea. 

Oma arvioni: Kirjan tekstien myötä Maria Veitolasta saa aiempaa monipuolisemman kuvan. Hänen kolumninsa ovat elämänmakuisia ja myös suorasanaisen räväköitä. Pidän avoimuudesta, jolla hän lähestyy vaikeitakin henkilökohtaisia kokemuksiaan. Tämän kirjan kohdalla on mielestäni erityisen hyvä, että kirjoittaja itse lukee tekstinsä.