Ursula Poznanski: Äänet

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2016
Saksankielinen alkuteos: Stimmen (2015)
Suomentanut: Anne Mäkelä
Sivumäärä: 406 s.

Hän oli nähnyt merkit - oli nähnyt niitä jo vuosia ja yrittänyt kerta toisensa jälkeen varoittaa ihmisiä, mutta kukaan ei ollut halunnut uskoa häntä. Nyt ne olivat vaatineet uhrin.

Pohjois-Salzburgin sairaalan psykiatrian osasto on erikoistunut vaikeasti traumatisoituneisiin potilaisiin. Yksi osaston lääkäreistä löydetään raa´asti murhattuna sairaalan tiloista. Ruumis on koristeltu erikoisin esinein, eikä kuolinsyykään ole niin ilmeinen kuin alussa vaikuttaa. 

Rikospoliisin etsivä Beatrice Kaspary kollegoineen yrittää kuulustella traumapotilaita, mutta jotkut heistä kuulevat olemattomia ääniä, toiset puhuvat liikaakin, kun taas jotkut eivät hiiskahda sanaakaan. Keneen Kaspary voi ylipäätään luottaa? Ja sitten löytyy seuraava uhri...

Oma arvioni: Äänet on jännittävä ja viihdyttävä dekkari, jonka päähenkilö on kiinnostava ja sympaattisen rosoinen. Tarina on koskettavuudessaan varsin koukuttava. Olen pitänyt myös Beatrice Kaspary -sarjan aiemmista osista, Viisi ja Sokeat linnut. Suosittelen lukemaan kirjat oikeassa järjestyksessä, sillä henkilöiden yksityiselämän kiemuroita seurataan sarjan edetessä. Sekin on piirre, josta dekkareissa yleensä tykkään, vaikka aina ei maltakaan odottaa "oikean" osan saamista luettavaksi. Ja miten ärsyttävää onkaan, jos jonkin sarjan teoksia ei ole suomennettu järjestyksessä.