Anne Pennanen, Sami Spåra & Tuija Wuori-Tabermann: Vickypedia - Virve Rostin tarina

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2018
Lukija Miia Nuutila
Äänikirjan kesto: 5 h 14 min

Koko kansan rokkimimmin huikea elämä. 


15-vuotiaana Virve Rosti voitti Suomen Iskelmämestaruuskilpailut ja tempautui Dannyn mukana kesäkiertueelle. Siitä alkoi upea ura, joka jatkuu yhä. Kirjassa kerrotaan, millaista oli teini-ikäisen iskelmätähden elämä 1970-luvulla ja miten nuori nainen otti paikkansa rokkikukkojen keskellä. Sitten tulivat perhe-elämä, Euroviisut ja Menneisyyden vangit. "Kun Chicago kuoli" ja "Tuolta saapuu Charlie Brown" ovat hittejä, jotka ovat kestäneet näihin päiviin asti. 

Oma arvioni: Päätin kuunnella Virve Vicky Rostista kirjoitetun tuoreen elämäkertakirjan äänikirjana. Ei huono kirja ollenkaan, mutta pakko kuitenkin myöntää, että varsinkin artistin mutkikkaiden mieskuvioiden seuraaminen alkoi jossain vaiheessa jo kyllästyttää. Kiinnostavinta itselleni ovat yleensä elämäkerroissa sellaiset ainekset, jotka eivät ole tulleet aiemmin tutuiksi muun muassa lehtien sivuilta, kuten lapsuus- ja koulumuistot.  On kiinnostavaa lukea ajasta, jota ei ole itse elänyt.

Minulle jäi kirjasta ehkä parhaiten mieleen se määrätietoisuus ja omistautuneisuus, jolla Virve Rosti on jo vuosikymmenien ajan suhtautunut työhönsä iskelmälaulajana. Ja eipä se mikään ihme ole, sillä tämä tomera pikkutyttö totesi kuusi vuotta täyttäessään vanhemmilleen näin: 
Mutta tulee itkelmälaulaja. 
Ja niinhän siinä sitten kävikin jo kymmenen vuotta myöhemmin. Ja Vicky on yhä voimissaan niin lavalla kuin sienimetsässäkin.