Heikki Valkama: Laserjuuri

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 296 s.

Tappavasti maustettu gastrodekkari! 

Kun Namie Amuro kuulee liikaa maatessaan sushialustana syrjäisessä kylpylässä, hän tajuaa välittömästi henkensä olevan vaarassa. Vaarassa on myös suomalainen huippukokki Riku Mäki, jonka suurena kulinaristina tunnettu japanilainen miljardööri on lähettänyt Kreikkaan jäljittämään muinaista herkkua nimeltä laserjuuri. Miljardööri ei kuitenkaan ole ainut, joka on kiinnostunut löytämään mausteen, jota tarinan mukaan on viimeksi saanut maistaa itse keisari Nero. Sitä etsivät muutkin, mukaan lukien Japanin ja Kreikan mafia. 

Heikki Valkama vie Japaniin ja Kreikkaan sijoittuvassa dekkarissaan kunnianhimoisten kokkien, rahanahneiden mafiosojen ja herkullisen ruoan maailmaan. Laserjuuri jatkaa Suomen Dekkariseuran vuoden esikoisdekkariksi valitseman Pallokalan tarinaa. 

Oma arvioni: En ole Pallokalaa vielä lukenut, joten kenties siksi Riku Mäen hahmo jäi itselleni etäiseksi. Japanilainen kulttuuri on aina kuitenkin kiinnostanut minua, joten päätin lukea tämän Laserjuuren, kun sen kirjastosta löysin. Vaikka aasialaisen keittiön herkut eivät minun makuuni olekaan, Valkaman jännittävän moniaineksisen keitoksen nautin ihan mielelläni. Kirjasta huomaa, että kirjailija todella tuntee ne asiat, joista hän kirjoittaa. Eiköhän se Pallokalakin päädy kirjalliselle ruokalistalleni vielä jonain päivänä.

P.S. Kirjoista bloggaamista on tänään takana jo 12 vuotta ja ehkä jokunen vuosi on vielä edessäkin. Luettavahan ei maailmasta lukemalla lopu, onneksi.