Joyce Maynard: Haavoitettu

Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: Under the Influence (2016)
Suomentanut: Pirjo Lintuniemi
Sivumäärä: 382 s.

Mikä on ystävyyden hinta?

Helen on menettänyt kaiken. Unelma valokuvaajan urasta on murskattu, hänen avioliittonsa on kariutunut ja menettänyt poikansa Oliverin huoltajuuden - kaikki tämä hänen alkoholiongelmansa vuoksi. 

Sitten hän tapaa Ava ja Swift Havillandin, varakkaan ja karismaattisen pariskunnan, jolla on vaikuttava koti ja fantastisia ystäviä. Helen lumoutuu heidän anteliaisuudestaan ja hän tempautuu mukaan pariskunnan ylelliseen elämäntapaan. Lisäksi Avalla Swiftillä on merkittävä kontaktiverkosto, ja he lupaavat auttaa Heleniä saamaan poikansa takaisin. Vähitellen Helen alkaa nähdä valoa tunnelin päässä. Mutta pian hän ymmärtää, että ystävyydellä on hintansa...

Haavoitettu on kertomus rakkaudesta, ystävyydestä, menetyksestä, petoksesta - ja siitä, kuinka pitkälle jotkut ovat valmiita menemään tunteakseen yhteenkuuluvuutta. 

Oma arvioni: Helenin tarina kuvaa mielestäni hyvin sitä, kuinka vaikeassa tilanteessa ollessaan ihmisen on vaikea nähdä sitä, miten asiat oikeasti ovat. Hänen haavoittuneisuuttaan saatetaan silloin myös helposti käyttää hyväksi - ja joskus ystävyys saattaa ikävä kyllä paljastua joksikin ihan muuksi.

Kirja vangitsi lukijansa huomion voimakkaasti. Sivuja oli suorastaan pakko ahmia, jotta sai selville, miten Helenille ja hänen pojalleen lopulta käy. Minusta tarina oli  oikeastaan kokonaisuudessaan yllättävänkin jännittävä. Jos etsit viihdyttävää luettavaa, jonka et halua olevan kuitenkaan liian ennalta arvattavaa, Haavoitettu on mielestäni hyvä vaihtoehto.