Kaisa Happosen & Karri Paleface Miettisen Revi se


Maailma on täynnä sanoja. Ota ne käyttöön.

Näin kehottavat tuoreessa kirjassaan Revi se Karri Miettinen  eli rap-artisti Paleface ja kuvakirjailija ja käsikirjoittaja Kaisa Happonen. He ovat saksineet sanoja ja lauseita, tussanneet ja korjauslakkailleet uusiksi muun muassa Hesarin, Demin ja Imagen tekstejä. Näin on syntynyt uusia vallitsevaa maailmantilaa ja nykyihmisen pieniä ja suuria murheita analysoivia rivejä aina terrorismin pelosta rakkauden kaipuuseen. Revi se -kirja osoittaa erinomaisesti, kuinka sanoja uudelleen järjestelemällä on mahdollisuus rakentaa kokonaan uusia maailmoja.  Näin ollen epätoivoon ei kannata vajota niin kauan kuin edes sanoissa on tavukin toivoa.  Kirja herättelee lukijaa katselemaan sanoja sekä tarkemmin että toisin. Sanoja on kaikkialla, ja ne kaikki ovat meidän, joten sanattomaksi ei tarvitse jäädä. Tänäänkin meillä on tilaisuus puhua suoraan, jos uskallamme. Tämä kirja on vahva kannanotto sanojen puolesta. Niiden avulla voimme yhdessä rakentaa maailmasta paremman. 

Revi se puhuttelee sekä sanoillaan että kuvillaan. Se inspiroi ja kannustaa varmasti monia kokeilemaan vaikkapa lauseiden leikkelyä itsekin. Voisin hyvin kuvitella, että tämä erilainen ja vahvasti visuaalinen runoteos kiinnostaa sellaisiakin nuoria, jotka eivät runokirjoja yleensä lue, ovathan Palefacen sanoitukset nuorisolle tuttuja. 

Heti kirjan kannesta minulle tuli mieleen muutaman vuoden takainen ilmiö: jääkaappirunous. Sitä en innostuksesta huolimatta kuitenkaan koskaan "harrastanut", mutta voin luvata, että Happosen ja Miettisen uutuuskirjan innoittamana tulen varmasti jossain vaiheessa kokeilemaan ainakin jotakin siinä esiteltyä tekniikkaa. 
menneisyys on valmis  tulevaisuus on nyt 
Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 116 s.