Linda Liukas: Hello Ruby - Löytöretkellä internetissä

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Työkirjan käsikirjoituksesta suomentanut Marjo Lemponen
Sivumäärä: 96 s.

Rubyn, Djangon ja Julian mielestä parasta talvessa ovat lumileikit. Lumesta voi tehdä mitä vain, vaikka internetin!

Kolmikko päättää rakentaa internetin, mutta törmää moniin kysymyksiin. Onko se pilvi vai läjä johtoja? Millä tavoin tieto huristelee netissä? Miksi netissä tarvitaan ihmisiä? Liity Rubyn, Julian ja Djangon retkikuntaan ja opi, miten internet toimii. Suuri löytöretki voi alkaa. 

Oma arvioni: Kolmannessa kirjassa Ruby-tyttö seikkailee ystäviensä kanssa internetissä, maailmanlaajuisessa tietokoneiden muodostamassa verkostossa, jossa koneet keskustelevat keskenään ja tieto kulkee valonnopeudella. 

Kirjassa on jälleen alussa pieni tarina ja tehtäväkirjaosiossa lukuisia harjoituksia. Niiden avulla lapset oppivat ymmärtämään, mitä kaikkea internetissä voi tehdä ja miten siellä kannattaa toimia. On hyvä, että kirjassa kerrotaan internetin tarjoamista mahdollisuuksista ja varoitetaan myös netissä vaanivista vaaroista. Ja kuten aiemmissakin sarjan kirjoissa, tässäkin on runsaasti keskustelunaiheita, joista voi jutella niin aikuisten kuin kavereidenkin kanssa. Tämäkin kirja sopii siis mainiosti perheen yhteisiin luku- ja askarteluhetkiin. 

Nettisivuilta voi tulostaa monenlaista materiaalia.