Linda Liukas: Hello Ruby

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2016 (7. painos)
Englanninkielinen alkuperäisteos: Hello Ruby: Adventures in Coding (2015)
Suomentanut: Kirsikka Myllyrinne
Sivumäärä: 112 s.

Ruby on pieni tyttö, jolla on huikea mielikuvitus ja kekseliäitä ystäviä.

Kiinnostuksen kohteet: kartat, salaiset koodit ja jutustelu
Lempisanonta: Miksi?

Onpa isä hajamielinen. Hän on piilottanut Rubyn löydettäväksi viisi aarretta, muttei ole jättänyt ainuttakaan vihjettä. Onneksi Ruby tietää, että usein isot pulmat ovat vain pieniä pulmia yhdessä nipussa. Kirjoituspöydän alta löytyvät neljä paperia ovat Rubylle kuin salainen koodi. Suuri aarrejahti voi alkaa!

Leikki ja seikkailu ovat ylivoimaisesti hauskin tapa tutustua tietokoneisiin ja oppia koodauksen perusteet. Löytämisen iloa kaikille uteliaille!

Oma arvioni: Linda Liukkaan kirjoittama ja kuvittama ensimmäinen koodisatukirja on inspiroivaa luettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Se kertoo havainnollisten esimerkkien avulla, mitä ohjelmoinnillinen ajattelu tarkoittaa, ja kuinka tietokoneet toimivat. Kirjan tarinat ja tehtävät ruokkivat muun muassa lasten uteliaisuutta, kekseliäisyyttä ja rohkeutta. Ne kasvattavat sinnikkyyttä ja opettavat sen, että yhteistyössä on voimaa. 

Tämän innostavan kirjan "lukeminen" on mainiota yhdessä tekemistä niin perheissä kuin päiväkodeissakin. Olisipa tällainen kirja ollut olemassa jo silloin, kun itse olin pieni tyttö. Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseessa Hello Ruby -sarjassa ovat ilmestyneet myös Matka tietokoneeseen (2016), Löytöretkellä internetissä  (2017) ja Robotti koulussa (2018) -teokset. Em. linkkejä klikkaamalla pääset lukemaan postaukseni niistä.