Pierre Lemaitre: Rosie

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2017
Ranskankielinen alkuteos: Rosy & John
Suomentanut: Susanna Hirvikorpi
Sivumäärä: 179 s.

Pommi toimi juuri niin kuin pitikin. Aivan suunnitelman mukaan. Haavoittuneita autetaan parhaillaan ulos. Mies livahtaa vaivihkaa paikalta. Hän ei auta ketään. Hän on pommin asentaja. Miehellä ei ole enää mitään menetettävää. Hänen äitinsä on vankilassa, tyttöystävä murhattu ja työpaikka mennyttä. Tämän arvaamattoman miehen kanssa ylikomisario Camille Verhoevenin on toimittava varovaisemmin kuin koskaan. Onko hän todellinen uhka koko maan turvallisuudelle vai ainoastaan suuruudenhullu luuseri.

Pierre Lemaitre kuljettaa lukijansa taidokkaasti hiuksia nostattavaan tilanteeseen, jossa jokainen kuluva minuutti voi maksaa satojen ihmisten hengen. Rosie on Camille Verhoeven -sarjan itsenäinen neljäs tarina, joka sijoittuu ajallisesti ennen Camillen tapahtumia. Sarjan muut osat ovat Irene ja Alex.

Oma arvioni: Olen lukenut aiemmin em. sarjasta vain Camillen. Tämä Rosie pitää lukijaa tiukasti otteessaan. Sen keskeisin kysymys kuuluu, mikä on lopulta äidinrakkauden hinta. Entä kuka sen joutuu maksamaan? Vaikka tarina onkin suhteellisen lyhyt ja suoraviivainen ja kirjailija itse luonnehtii romaaniaan ikään kuin puolikkaaksi, kyllä se mielestäni ihan kokonainen teos on kaikin puolin. Taistelu aikaa vastaan on jännittävää heti alusta alkaen. Jos etsin nopealukuista dekkaria, valitse Rosie.