Veera Salmi: Puluboin ja Ponin komerokirja

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Kuvittanut: Emmi Jormalainen
Sivumäärä: 127 s.

Erilainen joulukirja!

Poni rakentaa Puluboin kanssa ullakkokomeroon oman jouluisen salamajan. Ponin joulu on menossa pahasti pieleen: äiti ja isä ovat rakkauslomalla, Miisu muuttamassa pois, ja mummo aikoo viedä Ponin ja Madeleinen kodittomien joulujuhlaan, jota hän on ollut järjestämässä. Kaiken lisäksi opettaja on antanut Ponin luokalle tehtäväksi kuvata jouluinen video! Mutta mistä kummasta, kun mummo ei suostu edes kuusta. 

Yllättäen kaikkien aikojen kurjimmasta joulusta tuleekin paras joulu ikinä. Sillä joskus asiat eivät mene niin kuin toivoisi, ja se on kaikkein parasta. 

Oma arvioni: Elämä ei ole aina reilua eikä kaikki aina kivaa. Tässä Ponin ja Puluboin viidennessä kirjassa pohditaan muun muassa kodittomuutta hyvin lämminhenkisellä otteella. Niin ja etsitään joulutunnelmaa, törmätään tonttuihin ja lentäviin perhoskoiriin... Myönnän, että kamalan kiljaimen välttely pulee edelleen ja saa helposti naulamaan tekstiä lukiessa. Mutta muutenhan asiassa ei ole tietenkään mitään huvittavaa. Toisilta onnistuu kaikkien kirjainten lausuminen virheettömästi, toisilta ei. 

Puluboin ja Ponin kirjat ovat mainioita hyväntuulisia lastenkirjoja. Niitä on helppo suositella pienille ja vähän isommillekin lukijoille.