Kristina Ohlsson: Syntitaakka

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2017
Ruotsinkielinen alkuteos: Syndafloder (2017)
Suomentanut: Laura Beck
Sivumäärä: 425 s.

Mies löytyy kuolleena nojatuolistaan, rinnassa ammottava luodinreikä. Mutta miksi ihmeessä hänellä on pikkusormessaan tyttärensä vihkisormus? Toisella puolen Tukholmaa hautausurakoitsija etsii veljeään. Veljeä, jota kukaan muu ei tunnu kaipaavan ja joka pahimmassa tapauksessa on lopullisesti menetetty. Samaan aikaan perheenäiti yrittää pitää tilannetta jotenkin hallinnassa miehensä muuttuessa yhä vaarallisemmaksi. Naisen on päivä päivältä vaikeampaa suojella itseään ja lapsiaan. 

Siviilitutkija Fredrika Bergman ja rikospoliisi Alex Recht oivaltavat tapausten yhteydet ja heidät vedetään mukaan merkillisten tapahtumaketjujen tutkintaan. Joku tahtoo oikaista vääryyksiä ja jättää Alexille nimettömiä viestejä. Mutta kuka? Rikoksentekijä näyttää aina olevan askelien edellä.

Syntitaakka on intensiivinen ja jännittävä rikosromaani, jossa kaikki mikä kerran kätketään palaa vielä päivänvaloon.

Oma arvioni: Perinteinen dekkari, jossa oikeastaan kaikki palaset loksahtivat paikoilleen varsin hyvin. Jännittävät juonenkäänteet koukuttivat vahvasti ja päähenkilöt olivat sympaattisia. Harmi vain, että tämä Fredrika Bergman -sarjan kuudes osa saattaa olla sen päätösosa.

Tätä sarjaa on helppo suositella hyvin kirjoitettujen pohjoismaisten dekkarien ystäville.