Magdalena Hai: Kolmas sisar

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 557 s.

Onko uusi suurnoita vihdoin syntynyt? Upea mangahenkinen seikkailu aloittaa sarjan. Lune, mustan noidan tytär valmistautuu valmistautuu juhlimaan ystäväänsä Cieliä, joka on saamassa laulunsa, noitaluontonsa. Ciel paljastuu kuitenkin lauluttomaksi, sanchanteksi, ja kaikki ovat kauhuissaan. Edellinen sanchante oli tuhota valtakunnan. 

Tyttöjen on paettava kotoa. He päätyvät Maahan, missä heitä odottaa Rehtoriksi kutsutun olennon johtama koulu toismaailmallisine asukkeineen. Varsinkin yksi heistä, Niemann, horjuttaa Lunen tasapainoa. Kuka Niemann on, miksi Lune ei voi vastustaa häntä. 

Royamessa valkoinen noita tekee kaikkensa löytääkseen tyttärensä Cielin. Valtakunnan kohtalo on jälleen vaakalaudalla.

Oma arvioni: Nyt hyppäsin kyllä kauas tutusta ja turvallisesta, outoon ja maagiseen todellisuuteen. Vaikka tällainen fantasiakirjallisuus ei ole minua oikeastaan koskaan kiinnostanutkaan, Kolmas sisar on kuitenkin melkoinen paketti, jossa erikoisia paikkoja ja hahmoja riittää. Tämä Magdalena Hain lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaaksi yltänyt uusin romaani käsittelee hienosti muun muassa erilaisuutta ja omien vahvuuksien löytämisen tärkeyttä sekä ystävyyden voimaa. Teemoja, jotka ovat tärkeitä erityisesti kirjan kohderyhmään kuuluville nuorille. 

Hai ei päästä nuoria lukijoitaan helpolla, sillä onhan yli viisisataasivuinen kirja jo sinänsä melkoinen järkäle. Itseäni viehätti aivan erityisesti teoksen hahmojoukon nimigalleria, josta on kuultavissa ranskan kielen vaikutus. Kolmas sisar on kaiken kaikkiaan varmasti hyvä kirja, mutta sen verran kaukana omista mieltymyksistäni, etten todennäköisesti tulee lukemaan kyseistä sarjaa enää enempää. Harry Potterkin taisi minulla jäädä aikanaan vain yhteen kirjaan... Pysyttelen siis mieluummin mahdollisimman realistisessa todellisuudessa.  

Jos taas olet tämäntyyppisen kirjallisuuden ystävä, uskon tarinan imun tempaavan sinut helposti mukaansa. Kokonaisuus kun on todella huolellisesti rakennettu ja hyvin kirjoitettu.