Noël Balen & Vanessa Barrot: Kalmakääryleitä murhakastikkeessa

Kustantaja: Aviador
Julkaisuvuosi: 2018
Ranskankielinen alkuteos: Petits meurtres a´léttouffèe (2014)
Suomentanut: Einari Aaltonen
Sivumäärä: 197 s.

Lyonin gourmet-ravintolapiireissä ruoka maistuu krantummillekin. Gastronomialehden päätoimittaja Laure Grenadier kirjoittaa juttusarjaa Ranskan ruokapääkaupungista lukijoidensa ahmittavaksi. Yksi sarjaan haastatelluista on huippukokki Jérôme Thévenay: haastattelu jää miehen viimeiseksi. Kun tuoni alkaa korjata satoa muidenkin haastateltujen keskuudessa. Grenadier huomaa joutuneensa keskellä murhasarjaa. 

Oma arvioni: Kirja, jonka valitsin luettavaksi puhtaasti sen herkulliselta vaikuttavan nimen perusteella lukematta edes takakannen tekstiä. Dekkarina teos on kuitenkin aika heppoinen ja varsin epäuskottavakin, mutta jotain sympaattista siinä kuitenkin on. Ja Ranskassa ja etenkin ranskalaisessa keittiössä tuntuu olevan aina sitä jotakin, vaikka en ole kyseisessä maassa koskaan itse asiassa käynytkään. Kyllä tämä pieni ja nopealukuinen kirja kaikesta huolimatta ihan  kelpo illallisen minulle tarjosi rikostarinan ollessa oikeastaan mausteena. Tulipa kirjaa lukiessa oikeasti hieman nälkäkin.

Saatan hyvin nauttia sarjan seuraavan osankin, mikäli se suomenkielisenä eteeni jossain vaiheessa tarjoillaan. Ranskassa tätä Crimes gourmands -dekkarisarjaa on nimittäin ilmestynyt jo neljä osaa.