Tess Gerritsen: Tappava salaisuus

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: I know a secret (2017)
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Sivumäärä: 320 s.

Asunnosta löytyy nuoren naisen ruumis, jonka toiselle kämmenelle on asetettu verinen yllätys. Naisen murha on kuin kauhuelokuvasta - sellaisesta, joita uhri on itsekin ohjannut. Jäljet johtavat suuren luokan murhajuttuun, joka ratkaistiin jo vuosia sitten. Onko oikea syyllinen sittenkin edelleen vapaalla jalalla? Yksi ihminen voisi auttaa etsivä Jane Rizzolia ja kuolinsyyntutkija Maura Islesia eteenpäin. Mutta hänen on säilytettävä tappava salaisuutensa.

Oma arvioni: Olipa mukava palata pitkästä aikaa taas tuttujen pariin. Olen lukenut Tess Gerritsenin (s. 1953) Rizzoli / Isles -sarjan teoksia aiemmin heti tuoreeltaan, kirjahyllyistä löytyykin niitä pitkä rivi. Nykyään luen Gerritsenin tuotantoa satunnaisesti. Kirjojen pohjalta tehdystä TV-sarjasta en sen sijaan ole innostunut. 

Tappava salaisuus on tuttua Gerritsenia; hiuksia nostattavaa jännitystä ja päähenkilöiden kamppailua varsinkin menneisyytensä kanssa. Keskeisenä kysymyksenä esiin nousikin mielestäni se, kuinka pitkälle omaan muistiinsa voi luottaa. Tuttuun tapaan kirja oli nopeasti ahmittu. Ihan kelpo dekkari siis, jälleen kerran.