Christian Rönnbacka: Julma

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 361 s.

Pyykkituvasta katoaa pienen tytön alushousut. Pian ensimmäinen tyttö kaapataan. Asialla on häikäilemätön ammattilainen, joka ei jätä jälkiä, ei tapahtumapaikalle eikä uhreihin, jotka hän palauttaa saatuaan haluamansa. Peloista pahin tunkeutuu perheiden arkeen. Tyttöjen kaappaukset kylvävät kauhua ja päätyvät valtakunnanuutisiin, ja poliisia painostetaan ministeritasoa myöten. 

Porvoolainen ylikonstaapeli Antti Hautalehto toipuu vielä edellisestä rankasta tehtävästään kansainvälisen huumeliigan kätyrinä. Hän saa kuulla, että palkkamurhaajat ovat hänen perässään. Rikollisliigan pomo ei ole antanut anteeksi petturuutta ja miestensä kohtaloa. Antin ensimmäinen tapaus tutkinnanjohtajana ei ole helppo. Nykyisyys ei anna armoa. Menneisyydellä on pahuuden kasvot. 

Oma arvioni: Antti Hautalehto -sarjan toinen osa on nimensä veroinen. Pedofiili piinaa pikkutyttöjä ja poliisilla on paineita saada julma rikollinen kiinni. Kun samalla vielä palkkamurhaajatkin ovat kintereillä, vauhtia ja jännittäviä tilanteita tosiaan riittää. Tykkään Antti Hautalehdon hahmosta ja etenkin hänen ronskista tummanpuhuvasta huumoristaan. Luulenpa, että poliisin työssä se onkin varsin tarpeellinen keino pärjätä mitä kummallisimmissa tilanteissa. Rönnbacka kirjoittaa sujuvasti ja tarina kulkee jouhevasti eteenpäin. Kirjoittajan tausta poliisina lisää kerronnan uskottavuutta.

Jos et ole vielä tutustunut Antti Hautalehtoon, voit aloittaa sen Operaatio Troijalaisesta