Annika Eronen: Yöhön kadonnut

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 350 s.

Rikoskomisario Hannu Savolaisen tutkimuksista kertovan sarjan odotettu toinen osa repii auki kadonneen tytön tapauksen, jota Savolainen ei ole voinut unohtaa. Pohjoismaista dekkarigenreä kunnioittava tarina pitää lukijansa otteessaan viimeisiä juonenkäänteitä myöten.

Eräänä kauniina kesäiltana 10-vuotias Linda Rask käy nukkumaan sijaiskotinsa ullakkohuoneessa. Kun lastenhoitaja Aami Ista seuraavana aamuna menee huoneeseen, on tyttö kadonnut jälkiä jättämättä. Tapaus ei koskaan ratkea, vaikka rikoskomisario Hannu Savolainen käyttää sen selvittämiseen huomattavan paljon aikaa.

Kaksitoista vuotta myöhemmin katoaa Tampereen yliopiston filosofian professori Tage Iversen. Sitä ennen hän on yllättäen keksinyt jotakin merkittävää Lindan katoamiseen liittyen. Savolaisen tehtäväksi jää selvittää, mitä Iversenille on tapahtunut ja mitä tämä on ennen katoamistaan huomannut. Ryhmää työllistää myös nuoren poliisitutkijan havaitsema erikoinen rikosaalto Hämeenlinnan kaduilla.

Yksityiselämässään Savolainen joutuu miettimään tarkoin, mitä hän elämältään haluaa ja voidaanko elämän hintaa lopulta mitata rahassa. Vaikka tuo elämä olisi muiden silmissä kuinka pieni ja vähäpätöinen tahansa.

Oma arvioni: Yöhön kadonnut on jännitysromaani, jossa henkilöitä oli mielestäni jo liikaakin. Savolainen on hahmona sympaattinen, joten hänen toimintaansa seuraan mieluusti jatkossakin. Eikä tästä kirjasta toki jännittäviä käänteitä puuttunut. Eronen kyllä tietää, kuinka lukijaa koukutetaan. 

Postaukseni Annika Erosen esikoisromaanista Kaivo voit lukea täältä