Jan-Erik Fjell: Kostaja

Kustantaja: HarperCollins
Julkaisuvuosi: 2018
Norjankielinen alkuteos: Hevneren (2013)
Suomentanut: Hanna Arvonen
Sivumäärä: 398 s.

Anton Brekke -dekkari


Kahdeksan nuoren norjalaisen Alcatrazin vankilassa istuneen amerikkalaismiehen tiet kohtaavat San Franciscossa vuonna 1994. Mies kertoo kahdelle uudelle norjalaiselle ystävälleen tarinan heidän maanmiehestään, joka kärsi elinikäistä vankeustuomiota Alcatrazissa samaan aikaan kuin hän. Yli kaksikymmentä vuotta myöhemmin Saksassa ja Norjassa löydetään kolme murhattua, ja tekotavasta päätellen kyse on sarjamurhaajasta. Pian selviää, että kaikki uhrit olivat mukana San Franciscon -matkalla vuonna 1994.  

Rikospoliisista järjestyspoliisiin siirretty Anton Brekke palaa tilapäisesti auttamaan rikospoliisia murhien tutkinnassa. FBI-yhteyksiensä avulla hän yrittää selvittää, miksi murhaaja on ottanut kohteekseen kauan sitten San Franciscossa vierailleen joukon ja miten amerikkalaismies ja tämän kertoma tarina liittyvät asiaan. Onko murhaaja joku matkalla mukana olleista, vai ovatko kaikki joukon jäsenet vaarassa?

Oma arvioni: Koukuttavaa jännitystä, sitä en kiistä, mutta jokin tässä dekkarissa ärsytti aika paljon, joten lukeminen eteni varsin takkuisesti. Flunssakin on toki osasyynä tähän, mutta silti. En ole lukenut Jan-Erik Fjellin kirjoja aikaisemmin enkä tämän perusteella tiedä, tulenko lukemaan Anton Brekke -sarjaa lisää. Ehkä luen, ehkä en.