Pertti Laine: Pisto sydämeen

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 308 s.

Pisto sydämeen aloittaa uuden dekkarisarjan, jossa toisen polven suomalainen, rikoskomisario Simppa sympaattisine tiimeineen selvittää pirkanmaalaisia murhamysteerejä.

Lempäälän Ideaparkin pysäköintialueelta löytyy ruumis. Alaston nuori nainen on aseteltu huolellisesti makuulle. Pään alla on farkuista rullattu tyyny. Naisen vatsassa on kaunis perhostatuointi.

Tapaus on jo toinen kahden viikon sisään. Rikoskomisario Simba - tutuille Simppa - tiimeineen on kovan paineen alla. Media lietsoo paniikkia, liikkuuko paikkakunnalla sarjamurhaaja? Vähitellen Simpalle selviää, että vastassa on kammottavaa suunnitelmaansa määrätietoisesti toteuttava murhaaja, joka ei ole vielä lopettanut. Mutta tekojen motiivi on hämärän peitossa. Miksi juuri nämä naiset on pitänyt tappaa, ja kuka on seuraava uhri?

Oma arvioni: Pisto sydämeen on kiinnostava uuden kotimaisen dekkarisarjan avausosa. Juoni ja jännittävät käänteet pitävät lukijaa tiukasti otteessaan loppuun asti. Dialogi toimii hyvin ja etenkin Simppa vaikuttaa mielenkiintoiselta hahmolta, johon haluan tutustua jatkossa paremmin.