Heli Suutari: Kaikki kääntyy hyväksi - 365 ajatusta itsensä auttamisesta

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 271 s.

Eroon murehtimisesta, eroon miellyttämisestä, eroon riippuvuuksista. 


Kaikki kääntyy hyväksi tarjoaa pohdittavaa vuoden jokaiselle päivälle. Kirjan lyhyet tekstit lohduttavat ja kannustavat tarkastelemaan omia ajatuksia ja tekoja. Voimattomanakin hetkenä apu löytyy läheltä - itseltä. Kirjan vahvoja teemoja ovat osallisuus omaan elämään, turhan murehtimisen lopettaminen, itsensä hyväksyminen ja riippuvuuksien hallinta. 

Kirjaa voi lukea sattumanvaraisesti tai aloittaa alusta - muutos ja oppiminen eivät lopu koskaan. Jokaiselle päivälle on tarjolla uusi ajatus: mitä tänään opin, mistä sain voimia, mikä herätti toivon. 

Oma arvioni: Kirja, joka on täynnä terapeuttisia oivalluksia, voimaannuttavia sanoja. Tavoitteita, joihin kannattaa pyrkiä. Matka ei tule olemaan mutkaton, mutta uskon sen olevan kulkemisen arvoinen - ihan kuin elämäkin kaikkine ylä- ja alamäkineen on. Luin kirjan järjestyksessä alusta loppuun, mutta sitä voi lukea vaikkapa päivän "opetus" kerrallaan. Pieninä paloina ajatuksella luettuina ne varmasti pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Ajattelin aluksi liittää tähän postaukseen oman suosikkiajatukseni kirjasta, mutta valintaa tehdessäni huomasin, että suosikkini vaihtuu aina kulloisenkin päivän fiiliksen mukaan. Juuri tästä syystä olenkin päättänyt hankkia tämän teoksen itselleni, jotta voin palata sen sisältämien rohkaisevien ajatusten pariin aina silloin, kun koen olevani kannustuksen ja tuen tarpeessa. Moni asia kolahti, joten ne kestävät mainiosti useammankin lukukerran.

Jos pohdit itseäsi ja elämääsi ja kaipaat muutosta, Kaikki kääntyy hyväksi -kirja on sinulle sopivaa "matkaseuraa" vaikkapa vuoden jokaisena päivänä. Suosittelen.