Mäntyniemen herra: Vuoteni, elämäni - Päiväkirjat 2013 - 2018

Kustantaja: Siltala
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 189 s.

Miltä tuntuu ihmisestä?Miltä tuntuu seistä pimentyvässä Mänttä-Vilppulassa, kun kaikki odottavat sinulta jotain eikä sinulla ole mitään annettavaa? Miltä tuntuu nousta aamulla sängystä ja kohdata tv-sohvalla puolialaston Vladimir Putin ennen kuin on edes kahvia juonut? Miltä tuntuu olla ihminen, jonka kiinnostavin luonteenpiirre on koira?

Mäntyniemen herran päiväkirjamerkinnät vastaavat näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Ne ovat raadollinen, paikoin lohduton, mutta lopulta valoisa kertomus miehestä, joka nousi huipulle vain seistäkseen syrjässä. 

Ainoa valtani on pienempien kiusaaminen. Seisoin tänään Juha Sipilän edessä ja kysyin, onko kukaan nähnyt Juha Sipilää.

Oma arvioni: Jos pidät poliittisesta parodiasta, saatat pitää näistä Mäntyniemen herran päiväkirjamerkinnöistä. Minä nauroin vain muutamassa kohdassa, sattuneesta syystä etenkin "pieni ja hento sote" nosti hymyn kasvoilleni. Mäntyniemen herra on julkaissut ajatuksiaan työnsä tylsyydestä ja yksinäisyydestään aiemmin Image-lehdessä. En ole näitä "katkelmia" lukenut, mutta uskon tämän tyylilajien tekstien toimivan paremmin lyhyinä pätkinä. Nyt kokonaisuus on paikoin itseään toistavaa ja siten puuduttavaakin. Siitä huolimatta tämä presidentillinen päiväkirja on nopeasti luettu.