Aino Havukainen & Sami Toivonen: Tatun ja Patun päivitetty Suomi

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017 (4. painos)
Sivumäärä: 48 s.

Kaikkien aikojen hulvattomin Suomi-kirja nyt päivitettynä laitoksena

Mistä on Suomi ja sen asukkaat tehty? Mikä on muuttunut Suomessa ja Virtasilla kymmenessä vuodessa? Suomen mahtava menneisyys ja huikea nykypäivä. Taattua jännitystä: hurja luonto-opas. Missä olette Paavo Nurmen lenkkarit? Erikoisraportissa suomalaisten merkkihenkilöiden kadonneet tavarat! Uhkarohkeassa Tatupatu-testissä sauna, ruisleipä ja mökkijuhannus. Niksinurkassa resepti Suomen valmistamiseen!
Tatun ja Patun Suomi palkittiin Finlandia Junior -palkinnolla ilmestymisvuonnaan 2007. Suomen juhliessa 100-vuotista itsenäisyyttä kirjasta julkaistaan ajanmukaistettu laitos: päivitetyt faktat, päivitetty Virtasen perhe ja aivan uutta etsittävää joka aukeamalla.

Oma arvioni: Tätä kirjaa lukiessa ei todellakaan tarvitse tyytyä puisevaan esitykseen, sillä sivuja kääntäessä saa hämmästyä aina uudestaan - sekä tiedoista että uskomattoman yksityiskohtaisesta kuvituksesta, jonka kaikkia hienouksia ei nopeasti vilkaisten edes huomaa. Kirja on "mainoslauseensa" mukaisesti tuhti tietopaketti pätkäkansalaisille. Mutta se on myös viihdyttävää luettavaa vaikkapa koko perheen yhteisiin lukuhetkiin.