Amanda Vaara: Yösähköä

Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2018
Sivumäärä: 242 s.

Majatalo Villa Venlan valloittava tarina jatkuu

Venlan uudesta ajasta on pian vuosi. Kodiksi ja majataloksi ostettu vanha kansakoulu on edelleen rakas, vaikka sisua koetellaan talvella, kun putket jäätyvät, hiiret puskevat sisään ja sähkölasku hirvittää. Elämänmuutoksestaan blogia kirjoittanut Venla saa idean: hän alkaa julkaista videoita Youtubessa. Paitsi että eksä-Henri tästä entisestään pillastuu, yllättyy Venla itsekin aiheuttamastaan turbulenssista. Samaan aikaan sydänystävä Johanna haikailee vauvaa, ja niin naapurin seitsemänkymppinen Ilona kuin 15-vuotias Eedla-tytärkin löytävät rakkauden.

Yösähköä on toinen osa kiinteistönvälittäjästä majatalonpitäjäksi hypänneen Venlan elämänmuutoksesta kertovassa viihdesarjassa.

Oma arvioni: Oli ihan mukavaa palata tuttujen henkilöhahmojen pariin. Tässäkin kirjassa sattui ja tapahtui - minusta jo hieman liikaakin. Olisipa edes jokin asia selvinnyt kunnolla jo tässä vaiheessa, mutta niin ei kuitenkaan oikeastaan käynyt. Aineksia olisi siis minun mielestäni riittänyt vaikkapa kahteenkin jatko-osaan. No, loppu jätti tarinan aika kutkuttavasti kesken, joten eiköhän Venla perheineen ja ystävineen jatka seikkailujaan edelleen. 

Jos etsit kevyttä kotimaista viihdekirjaa, joka ei ole pelkkää pumpulista romanttista höttöä, Yösähköä on hyvä valinta. Ja sarjan lukeminen kannattaa luonnollisesti aloittaa alusta, joten postaukseni Pientä fiksausta vailla -kirjasta löydät täältä