Dav Pilkey: Kapteeni Kalsari seikkailee

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2002
Englanninkielinen alkuteos: The Adventures of Captain Underpants (1999)
Suomentanut: Jaana Kapari
Suomenkieliset tekstaukset: Mikko Huusko
Sivumäärä: 122 s.

Tervetuloa Kapteeni Kalsari!

Hänen todellinen henkilöllisyytensä on NIIN salainen, ettei edes hän itse tiedä sitä.

Kun Erno ja Huuko olivat koko rankan päivän vitsailleet, kujeilleet ja aiheuttaneet sekasortoa koulussa, he riensivät mieluusti vanhaan majaan Ernon takapihalle. Huukosta oli kiva piirtää ja Ernosta kiva sepittää tarinoita. He olivat vuosien varrella luoneet satoja omia sarjakuvia, mutta kaikista poikien keksimistä supersankareista mahtavin oli ilman muuta ihmeellinen Kapteeni Kalsari.

Rehtori Kruppikin joutuu sen karvaasti kokemaan, kun pojat pistävät tuulemaan ja tilaavat 3-D Hypnosormuksen. Hervottoman hauska kirja kahdesta kekseliäästä pojasta, jotka ovat tempauksillaan koulun ilona ja riesana.

Kapteeni Kalsari seikkailee on hulvattoman hauskan sarjan ensimmäinen osa.

Oma arvioni: Mukaansa tempaavaa luettavaa noin 3.- 5.-luokkalaisille pojanviikareille, joilla itselläänkin saattaa olla välillä metkut mielessä. Vauhdikkaan tarinan tukena on hauska sarjakuvamainen kuvitus. Jos Kapteeni Kalsarin ensimmäinen kirja naurattaa, voin kertoa, että kyseinen totuuden, oikeuden sekä kaiken kutistutumattoman ja puuvillaisen puolesta taisteleva supersankari on seikkailut tähän mennessä jo yli kymmenessä kirjassa.