Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Lukija: Elsa Saisio
Äänikirjan kesto: 47 min

Edes prinsessat eivät välty aikuisten hölmöiltä säännöiltä. Ratkiriemukas kirja lapsen elämän huutavista vääryyksistä. 

Miksi pitää syödä joka päivä voipottua, vaikka kaikki ihanat jälkiruuat on keksitty? Miksi ei saa laittaa ulos sinistä rimpsuhametta vaan pitää käyttää kahisevia toppahousuja? 

Koska Pikkiriikki ei jaksa selittää aikuisille ihan päivänselviä juttuja, ne on koottu tähän kirjaan. Näin kaikki maailman lapset voivat näyttää tätä kirjaa kaikille maailman aikuisille, jotta hekin oppivat miten sääntöjen PITÄISI MENNÄ ja lopettaisivat vihdoinkin sen jankuttamisen. Neljäs kirja huippuhurmaavasta Pikkiriikistä. 

Pikkiriikki nähdään tänä syksynä myös Kansallisteatterissa.

Oma arvioni: Kuinka oikeassa Pikkiriikki onkaan, kun aikuisten tyhmiä sääntöjä katsoo hetken lapsen silmin. Kukapa nyt haluaisi liian aikaisin herätä tai jatkuvasti siivota ja kellepä ei nyt jäätelö maistuisi ihan koska vaan. Eipä siis ihme, jos lapsi välillä haluaakin tuhmuroida ihan tahallaan, mutta sattuu sitä kaikenlaista myös vahingossa. Ja mikäs on keppostellessa, kun kaverina on mainio taikakoira Makkara. 

Prinsessa Pikkiriikki on valloittava hahmo, jonka ajatukset ja lausahdukset saavat aikuisenkin hymyilemään. Äänikirjan lukijana Elsa Saisio on mielestäni loistava. Kirja sopii hyvin muun muassa iltasatukirjaksi. Kirja on hauska, mutta samalla se mahdollistaa perheissä keskustelun esimerkiksi erilaisten sääntöjen tarpeellisuudesta. Suosittelen.