Petteri Poukka: Seppo – Hyvän mielen konsultti

Kustantaja: Docendo
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 116 s.

Seppo on ihan tavallinen kahdeksanvuotias shetlanninlammaskoira, joka rakastaa juustoa, fasaanien tuijotusta ja matkalaukkujen nylkyttämistä. Sepon elämässä ei ole juurikaan vastoinkäymisiä ja ne vähäisetkin hän kääntää myönteisiksi.

Sepolla on sosiaalisessa mediassa kymmeniätuhansia seuraajia, jotka odottavat päivittäin ilahduttavia viisauksia elämän pienistä asioista nauttimisesta sekä aina iloista hymyä. Julkisuuden myötä Seppo on päässyt esiintymään mitä kummallisimpiin paikkoihin, vierailemaan lottoarvonnassa ja koiranruokatehtaalla. Hyvän mielen konsultin työskentely ei jää ainoastaan virtuaalimaailmaan, vaan vapaa-ajallaan Seppo käy muun muassa rapsuteltavana palvelutaloissa ja jakamassa iloa yksinäisille vanhuksille. Yhden koskettavimmista kohtaamisista Seppo koki, kun tapasi kauan kadoksissa olleen veljensä Turon.

Seppo – hyvän mielen konsultti kertoo shetlanninlammaskoiran luonteesta ja koiran hankkimisesta sekä tarjoaa paljon niksejä koiran omistajille. Samalla se on opaskirja ihmisen kasvatukseen.

Seppo-koiran isäntä Petteri Poukka (s. 1982) on viestintäyrittäjä, kirjoittaja ja aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä.

Oma arvioni: Seuraavaksi jaan kanssanne ehdottoman suosikkini Sepon koiramaisista viisauksista. Entisenä koiran omistajana tiedän sitaatin jokaisen lauseen olevan täyttä totta:
”Olen ehkä vain koira, mutta ymmärrän elämää enemmän kuin moni arvaakaan. Jos omistajani on alakuloinen, olen karvainen olkapää. Jos omistajani itkee, saavun syliin lohduttamaan. Jos elämää heittelee omistajaani ja kaikki särkyy, pysyttelen palasien luona. Kun aika on oikea, keräämme palaset yhdessä ja jatkamme eteenpäin. Olen aina omistajani tukena.”
Jos haluat tietää, mitä tapahtui, kun talouspaperirulla tuijotti provosoivasti Seppoa, miten hän suhtautuu imureihin tai millainen olisi Sepon suosikkipizza, jos hän kokkaisi sen itse, lue tämä mielialaa välittömästi kohottava kirja. Suosittelen! Saattaa käydä niin, että sinustakin tulee Sepon fani. 

P.S. Kalenteriin katsoessani muistin, että tänään olisi tiibetinspanielini Dustyn syntymäpäivä, mutta 14 vuoden mittainen yhteinen taipaleemme päättyi jo lähes yhdeksän vuotta sitten. Onneksi mukavat muistot ja tassunjäljet säilyvät kuitenkin sydämessäni ikuisesti.