Lin Hallberg & Margareta Nordqvist: Uusi kaveri, Sinttu!

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Sally och Sigge (2017)
Suomentanut: Marvi Jalo
Kuvittanut: Margareta Nordqvist
Sivumäärä: 136 s.

"Tämä on niin jännittävää, ettei henki tahdo kulkea! Huomenna Inka menee hakemaan uuden ponin, ja me päästään mukaan! Kunpa voisimme lähteä heti paikalla! Uusi poni on nimeltään Salli. Ja nyt tulee se kaikkein paras uutinen. Salli on Sintun ja Samin sisko! Voi kun nyt olisi jo huominen!

Siltakylän tallilla pyörähtää käyntiin uusi ratsastuskausi. Inka päättää, että hoitotyttöjen on aika kokeilla uusia hevosia. Kun Elina saa ratsukseen Nanun, eivät kyyneleet ole kaukana. Nanu on Maikin hoitoponi, joka on tullut entistäkin kiukkuisemmaksi. Kun se näykkäisee Maikkia pahasti, on Inkan pakko tehdä asialle jotain. Nanu saa lomaa ratsastustouhuista, ja tallille tulee uusi hevonen...

Oma arvioni: Kysyin muutama päivä sitten Facebook-kavereiltani, mitä kirjoja heidän lapsensa lukevat. Sain varsin nopeasti vastauksia ja päätin lukea ainakin osan näistä minulle vinkatuista lasten ja nuorten suosikeista. Kimmokkeen tähän sain myös tämän vuoden Helmet -lukuhaasteen kohdasta, johon tulee lukea alle 18-vuotiaan suosittelema kirja. 

Kirjastosta löysin sitten ensimmäiseksi tämän Sinttu -sarjan 15. osan. En kyllä yhtään ihmettele, että tämä kirjasarja on valloittanut monien heppatyttöjen sydämet. Jos kuuluisin itse kirjan kohderyhmään, olisin varmasti ahminut sarjan uusimman osan aina heti sen ilmestyttyä. Hyvin tarina vei mukaansa nytkin ja toi mukavia muistoja lapsuudesta - niin tallilta kuin kirjojen paristakin. Oli hauska huomata, että Sinttu -sarjan suomentajana on Marvi Jalo, jonka siskonsa Merjan kanssa kirjoittamat hevoskirjat tulivat minulle tutuiksi jo kolmekymmentä vuotta sitten. Jotain tuttua Sintussa ystävineen mielestäni olikin jo ennen kuin tuon tiedon kirjasta luin. 

Olipa mukavaa hypätä hetkeksi ponityttöjen seikkailujen pariin. Kirjasta välittyy minusta erinomaisesti sekä teoksen kirjoittajan että sen kuvittajan suuri rakkaus hevosiin. Jos tunnistat olevasi joko entinen tai nykyinen hevostyttö, ovat Sinttu -ponisarjan kirjat sinulle varmasti mieluista luettavaa, ihahaa!

P.S. Postauksia lasten ja nuorten suosittelemista kirjoista on tulossa pian lisää...