Merja Jalo & Marvi Jalo: Jesse aavekoira

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 131 s.

Vauhdikas ja hyväntuulinen Jesse-sarja viihdyttää koirafaneja


Skotlannin-retki jatkuu hyytävissä merkeissä, kun Jesse, Jenna ja Hannele pääsevät asumaan kuuluisaan Arlingtonin linnaan. Linnaan liittyy pelottavia legendoja, mutta hurjin niistä on tarina epämuodostuneesta koirasta, joka muurattiin elävältä linnan kadonneeseen tornihuoneeseen 1500-luvulla. Myrskyöinä voi kuulla tuulen ujelluksen seassa koiran hiljaista nyyhkytystä. 

Tyttöjen vierailua isännöi Nicholas Arlington. Hän ja Hannele haluavat selvittää aavekoiran salaisuuden, mutta ovatko tapahtumat jo riistäytyneet nuorten käsistä. Onneksi heillä on apunaan urhea Jesse. 

Oma arvioni: Jos kuuluisin näiden Jesse-kirjojen kohderyhmään, olisin taatusti lukenut sarjan kaikki osat. Aikanaan kun luin innokkaasti muun muassa Viisikot. Eipä siis ihme, että Jessestä tulikin oitis mieleen lajitoverinsa Tim. Koirien ja seikkailujen ystäville Jesse aavekoira tarjoaa viihdyttävän lukuelämyksen. Tämä kirja on jo sarjan 25. osa - Ja Jesse ystävineen jatkaa seikkailujaan edelleen. Kirjojen nimistä voi päätellä sen, että Jessestä on todella moneksi. Pentukoirasta ja vahtikoirasta ovat kuulleet kaikki, mutta mitä tekee vaikkapa muoti- tai hoivakoira? Sekin selviää tästä koululaisten suosikkisarjasta.