Satu Uusiautti: Tunnista vahvuutesi ja menesty

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 148 s.

Omat vahvuudet kannattaa oppia tunnistamaan, sillä ne tukevat onnistumista tavoitteissa ja avaavat uusia mahdollisuuksia. Omia vahvuuksiaan voi ja on hyödyllistä myös kehittää. Vahvuuksiemme käyttäminen auttaa meitä niin työssä ja opinnoissa kuin ihmissuhteissa ja harrastuksissakin. Siitä on hyötyä myös, kun pohdimme uutta suuntaa elämällemme. 

Tämä teos auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia sekä pohtimaan menestyksen edistäjiä itseä ja muita arvostaen. Siinä auttavat oma ajattelu, uskallus ja rohkeus katsoa peiliin. Todellinen menestys on itsetuntemusta ja sisäistä kokemusta elämän mielekkyydestä.

Kun kehitämme vahvuuksiamme, voimme paremmin. Tyytyväinen ja innostunut ihminen levittää hyvää ympärilleen, mikä kannustaa myös muita tunnistamaan vahvuuksiaan.

Oma arvioni: Tämä kirjan kirjoittaja haluaa osoittaa, että menestyksen avaimet ovat löydettävissä omasta ajattelustamme, uskalluksestamme sekä rohkeudestamme katsoa peiliin. Kirja auttaa tunnistamaan monenlaisia menestystä edistäviä tekijöitä niin itseämme kuin toisiammekin arvostaen. Vahvuuksien tunnistaminen on keskeinen ilmiö positiivisessa psykologiassa, jossa muun muassa kukoistamisen systematiikkaa on  tutkittu jo pitkään. Teoksessa alan tutkimustuloksia esitellään kiinnostavasti, ja kirjasta löytyvien vinkkien ja testien avulla jokainen lukija voi pohtia myös omia vahvuuksiaan ja suhtautumistaan menestykseen: Olenko minä tyypillinen suomalainen, joka ei riemastu tyhjästä tai ei ainakaan osoita sitä ulospäin? 

Tämän kirjan luettuani aloin nähdä menestyksen aiempaa myönteisemmässä valossa. Kysymys on ennen kaikkea yksilön tyytyväiayydestä ja hyvinvoinnista, kenties jopa onnellisuudesta. Mitä lie se sitten meille kullekin milloinkin onkaan. 

Suosittelen kirjaa kaikille omien vahvuuksiensa löytämisestä kiinnostuneille.