Brené Brown: Nouse vahvempana - Vaikeuksien kautta voittoon


Kustantaja: Viisas Elämä
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Rising Sttong (2015)
Suomentanut: Anna Rossi
Sivumäärä: 364 s.

Totuus on, että kaatuminen sattuu.
Vaatii uskallusta pysyä rohkeana ja
löytää tiensä takaisin ylös.

Jokainen meistä tietää, miltä epäonnistuminen tuntuu. Moni meistä myös tuntee kivisen tien, joka on käytävä läpi noustessamme ylös romahtamisen jälkeen. Brené Brown tarttuu tuoreimmassa bestsellerissään tähän epämukavaan prosessiin, joka auttaa meidät jälleen jaloillemme.

Nouse vahvempana auttaa ymmärtämään, mikä on tärkeintä silloin, kun matto vedetään jalkojen alta. Brown rohkaisee kohtaamaan ikävät tunteet, tunnistamaan niistä versovat kasvun mahdollisuudet ja tekemään parempia valintoja tilanteissa, joissa meihin sattuu.

Tämä lempeän humoristinen ja voimauttava kirja avaa rehellisesti sekä Brené Brownin omakohtaisia kokemuksia että muiden ongelmansa selättäneiden tarinoita epäonnistumisesta ja tilanteista, jotka ovat vaatineet rohkeutta toimia toisin ja nousta vahvempana.

Oma arvioni: Jokainen meistä kaatuu joskus. Se on suorastaan väistämätöntä, jos ylipäätään teemme jotakin. Kirjassaan Brown kuvaa, kuinka vahvempana nousemisen prosessi etenee tutkiskelun ja myllerryksen kautta vallankumoukseen.Tunteiden tunnistaminen ja kiinnostuksemme siihen, kuinka ne vaikuttavat ajatteluumme ja toimintaamme, on hyvä lähtökohta. Tarinoiden rehellisen tarkastelun seurauksena voimme elää enemmän täydellä sydämellä ja kirjoittaa tarinallemme lopulta uuden lopun sen pohjalta, mitä olemme prosessin aikana oppineet. Tämä uusi tarinamme auttaa meitä elämään rohkeammin ja suhtautumaan maailmaan uudella tavalla.

”Ei ole olemassa suurempaa uhkaa kriitikoille, kyynikoille ja pelon lietsojille kuin ne meistä, jotka ovat valmiita kaatumaan, koska ovat oppineet nousemaan takaisin ylös.”

Vaikka vaikeiden asioiden läpikäyminen onkin rankkaa, se kannattaa, sillä niitä karkuun juokseminen on vieläkin rankempaa. Kun uskallamme kertoa avoimesti epäonnistumisistamme, sen jälkeen olemme entistä rohkeampia  ja valmiimpia elämään täydellä sydämellä. Meidän tulee irottautua häpeän kahleista ja uskaltaa iloita ja surra. Kun myönnämme tarvitsevamme apua, osoitamme itse asiassa olevamme vahvoja. 

Jos haluat löytää oman polkusi vahvempana nousemiseen, lue tämä epätäydellisyyden ja haavoittuvaisuuden hyväksymiseen  sekä rohkeuteen kannustava voimaannuttava tietokirja. 

P.S. Yllä oleva kuva on ladattu kirjailijan kotisivuilta, joilta löytyy runsaasti lisää inspiroivaa materiaalia. Kannattaa tutustua.