Essi Paju: Koskenniskan naapurissa

Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 271 s.

Kun nelikymppinen nainen tulee potkutuksi pois töistä ja jätetyksi nuoremman takia, vitsit ovat vähissä. Erityisesti Aavaa huolettaa, miten hän kykenee rahoittamaan oman ja teini-ikäisen tyttärensä hevosenpidon, ovathan rakkaat eläimet heille lähes elämäntapa. Onneksi Aava saa kuulla läheisellä maaseudulla tallia pitävän Raijan tarvitsevan tuuraajaa hermolomansa ajaksi. Vuohenkulman tallilla odottavat monen sortin yllätykset, ja kaiken kukkuraksi pesti venyy odotettua pidemmäksi. Miten ihmeessä Aava selviää sitten, kun rehuntoimittaja, Koskenniskan kartano, ei enää suostu myymään mitään velaksi? Ja onko kartanon raamikas pehtoori avulias vain hyvää hyvyyttään - ja mikä hän on oikein miehiään?

Koskenniskan naapurissa on oivallinen päivitys vanhan hyvän ajan viihderomaanista. Sitä pippuroivat nykypäivän ilmiöt Tinder-deitteineen ja elämäntaitokouluttajineen, ja aivan oman viehätyksensä sille antavat upeat ja kauniit hevoset.  

Oma arvioni: Eipä tähän takakansitekstiin ole juuri lisättävää, jotta tarinasta ei paljastu liikaa. Jos maalaismiljöö viehättää ja pidät hevosista, tarjoaa tämä mukava kesäinen viihdekirja leppoisia lukuhetkiä vaikkapa riippukeinussa loikoilevalle lomalaiselle. Kirja toi tunnelmansa puolesta mieleeni myös television suositut maalaiskomediat.