Liisa Väisänen: Ranska, rakkaudella

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 282 s.

Kaikkien aistien Ranska

Kukaan ei osaa olla samaan aikaan yhtä rakastettava ja ärsyttävä kuin ranskalainen, eikä Ranska jätä ketään kylmäksi. Suurella maalla on tarjota paljon. Se hellii aisteja ja houkuttaa historiannälkäistä. Liisa Väisänen johdattaa lukijan moni-ilmeisen maan laidalta laidalle, sen itsevarman rentoon elämänmenoon, menneeseen ja nykypäivään. 

Kirja kuljettaa lukijaansa kaupungeissa ja pittoreskeissa maalaiskylissä, pyytää pujahtamaan sivukujille ja poikkeamaan tuulisille rannoille. Se kutsuu katsomaan Ranskaa uusin silmin ja tarjoaa tarinoita, joiden parissa viihtyy jokainen kulttuurista kiinnostunut.

Oma arvioni: Tällä kertaa matkustin Liisa Väisäsen kanssa Ranskaan. Aiemmin olen vieraillut hänen kirjansa kautta Espanjassa. Pääpaino tässä tuoreessa tietokirjassa on suurvallan historiassa. Tämä on kiinnostavaa etenkin siksi, että menneisyyttä ymmärtämällä hahmottuu tämän päivän tilanne ja mahdollinen tulevaisuuskin paremmin. Kirja viekin lukijansa matkalle eurooppalaisuuden ytimeen. Kirjassa liikutaan muun muassa Pariisissa, Bretagnessa, Lyonissa ja Korsikalla. 

Kirja tarjosi kiehtovan monipuolisen nojatuolimatkan maahan, jolla on paljon annettavaa myös kulttuurin ystäville. Jos ranskalaisuus kiinnostaa, kannattaa Väisäsen asiantuntevaan teokseen tutustua.