Sara Karlsson: Asioita jotka tekevät kodin

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2019
Sivumäärä: 191 s.

Nautinnollinen lukuelämys auttaa katsomaan omaa kotia - ja kenties omaa elämääkin - uudessa valossa. Valtavan sisustusbudjetin sijaan tärkeämpää on läsnäolo ja läheisyys. Millainen valo pääsee kotiisi? Miten eri materiaalit vaikuttavat viihtyvyyteen? Käytännölliset neuvot ja tunnelmalliset listat johdattavat aistilliseen kotoiluun. Tee kodistasi tila, jossa viihdyt. 

Oma arvioni: Tämä kirja pureutuu kodin olemukseen ja se tarjoaa vinkkejä kotoisan kodin luomiseen. Kirjassa puhutaan muun muassa materiaaleista, valoista, väreistä, äänistä ja tuoksuista. 
"Kodin tunne yhdistyy turvallisuuden tunteeseen, yksityisyyteen, lupaan rentoutua ja olla oma itsemme. Koti edustaa jotain tuttua, puhdasta ja lämmintä."
Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä siitä, että kotona vietetyn ajan tulisi olla virkistävää ja voimaannuttavaa. Se, miten kukin meistä luo harmonisen tilan ympärilleen, vaihtelee huomattavasti yksilöiden välillä - ja hyvä niin. Itse nautin kotini vaaleudesta, sininen eri sävyissään näkyy sisustuksessa selkeästi, on näkynyt itse asiassa jo pienestä pitäen, kun sain vaikuttaa oman huoneeni sisustukseen. Pidän myös erilaisista lampuista, joten erilaisia valonlähteitä löytyy aina kirkasvalolampusta pallolamppuihin. Musiikki on oleellinen osa asuntoni äänimaailmaa teen sitten töitä tai rentoudun. Tällä hetkellä ehdoton suosikkituoksuni on syreeni, joka hiipii nenään, kun avaan parvekkeen oven. 

"Jos emme päätä katsella ihaillen ja innostuksella asioita, joita näemme ympärillämme, jäämme paitsi paljosta hyvästä."
Minä olen jo päättänyt.