Denise Rudberg: Kun kello lyö viisi

Kustantaja: Into
Julkaisuvuosi: 2019
Ruotsinkielinen alkuteos: När klockan slår fem (2015)
Suomentanut: Anu Koivunen
Sivumäärä: 280 s.

Mikään ei ole sitä miltä näyttää...

Marianne Jidhoff on yli 50-vuotias syyttäjänsihteeri, joka nauttii hyvästä viinistä. Hän saa kollegoineen selvitettäväkseen tunteita herättävän tapauksen: raiskaaja kylvää pelkoa Tukholman hienostokortteleissa. Östermalmin raiskaaja valitsee uhrinsa huolellisesti ja murtautuu heidän kotiinsa, kun he nukkuvat. 

Kun yksi raiskaajan uhreista murhataan, Jidhoff alkaa epäillä, että tapahtumilla on yhteys kahdenkymmenen vuoden takaiseen raiskausten sarjaan Lundissa. Mutta mitä Lundissa tapahtui? Vanhasta tutkinnasta paljastuu valtavia aukkoja, ja Jidhoffin ryhmä on vakavan pähkinän äärellä.

Oma arvioni: Löytyipä jälleen "uusi" ruotsalaisdekkaristi, jonka tuotantoon en ole aiemmin tutustunut. Kirjasarjan lukemista ei toki kannattaisi aloittaa suoraan viidennestä osasta, mutta tällä kertaa nyt vain kävi niin. Eipä asioa tämän kirjan kohdalla suuremmin haitannutkaan, sillä kirjan alussa esitellään niin teoksen värikkäät henkilöt kuin heidän historiaansakin. Joten aika helposti pääsi kärryille siitä, kuka on kuka. 

Tarina eteni sujuvasti, mutta en erityisemmin pitänyt kokonaisuudesta. Ehkä chick lit -elementtejä oli tässä kirjassa  minun makuuni loppujen lopuksi hieman liikaa. Jos kuitenkin etsit kevyempää jännitystä tarjoavaa dekkaria, jossa ei raakuudella mässäillä, on Marianne Jidhoffin tähdittämä Kun kello lyö viisi ihan viihdyttävää luettavaa.