Arne Dahl: Sydänmaa

Kustantaja: Into
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Inland (2017)
Suomentanut: Kari Koski
Sivumäärä: 348 s.Pimeydessä ei ole kipua.
Kun ex-poliisi Sam Berger avaa silmänsä, hänellä ei ole aavistustakaan missä hän on. Kaikki ympärillä on valkoista ja hahmotonta. Kun entinen turvallisuuspoliisin soluttautuja Molly Blom ilmestyy hänen vierelleen, käy ilmi että he pakenevat oikeutta, joka ei ole enää oikeamielinen.

Berger ja Blom saavat tehtävän, joka liittyy vanhaan järkyttävään murhaan. Murhaaja on ollut vankilassa jo pitkään, mutta onko hän oikea syyllinen? Tutkimusten edetessä Berger joutuu kasvotusten oman menneisyytensä kanssa. Voivatko Berger ja Blom luottaa edes toisiinsa?

Sydänmaa on matka pimeyden jääkylmään ytimeen.

Oma arvioni: En ole lukenut sarjan ensimmäistä osaa, Rajamaat, joten en ole täysin kärryillä siitä, mitä kaikkea aiemmin on tapahtunut. Mutta melko pian selviää kyllä, että julman sarjamurhaajan jäljillä ollaan  Pahuudella ei tunnu olevan minkäänlaisia rajoja. Sydänmaa on oikeastaan kaikkea muuta kuin leppoisaa luettavaa, mutta eipä koukuttavalta dekkarilta sellaista odotetakaan. Tunnelma on ahdistava, tarina suorastaa karmea, mutta siitä huolimatta kirja on luettava suorastaan ahmien. Dahl siis tosiaan tietää, mistä dekkarifani tykkää. Ja, mikä parasta, jatkoa on luvassa, sillä moni kysymys jäi vielä kutkuttamaan mieltä...