S. K. Tremayne: Tulilapsi

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2017
Englanninkielinen alkuteos: The Fire Child (2015)
Suomentanut: Jaana Iso-Markku
Sivumäärä: 367 s.

Rachel menee naimisiin varakkaan ja komean miehen kanssa ja hyvästelee tyytyväisenä sinkkuelämänsä. Onni ei voisi olla täydempi: muutto miehen suureen taloon ja suloinen poikapuoli Jamie. Ruusuisen alun jälkeen Jamien käytös kuitenkin muuttuu, ja Rachel alkaa tuntea olonsa uhatuksi. Epäilykset kasvavat hänen kaivellessaan menneitä. Hänen miehensä edellinen vaimo on kuollut vain alle kaksi vuotta sitten kammottavassa onnettomuudessa. Mitä Jamie yrittää hänelle kertoa. 

Jamie vetää syvään henkeä ja sanoo sitten hyvin hitaasti kuin paljastaisi kaikkein kauheimman salaisuuden: "Sinä et ole täällä enää jouluna, Rachel."

Oma arvioni: Tulilapsi piti minua niin tiukasti otteessaan, etten juuri malttanut laskea kirjaa kädestäni ennen kuin olin kääntänyt viimeisenkin sivun. Psykologinen jännitys sen kun tiheni tarinan edetessä, tunnelma oli välillä varsin painostava, jopa uhkaavakin. Vaikka juoni ei kaikilta osin ihan uskottava ollutkaan, tarjoili S. K. Tremayne jälleen kerran viihdyttävää jännitystä. 

P.S. Lue myös aiemmat arvioni Tremaynen Jääkaksoset ja Ennen kuolemaani -dekkareista.