Tim Weaver: Uhri

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2019
Englanninkielinen alkuteos: Chasing the Dead (2015)
Suomentanut: Maikki Soro
Sivumäärä: 384 s.

Vuosi sitten Alex Towne löydettiin kuolleena. Kuukausi sitten hänen äitinsä näki hänet kadulla. Mary Towne on varma asiastaan. Hän on nähnyt kuolleeksi julistetun poikansa Alexin ilmielävänä. Kadonneita henkilöitä jäljittävä yksityisetsivä David Raker on entinen toimittaja, joka jätti työnsä vaimonsa sairastuttua vakavasti. Tämän kuoltua Raker on henkisesti hukassa eikä vielä sinut uuden uransa kanssa. Kun Mary Towne pyytää pyytää apua kuolleen poikansa jäljittämisessä, hän ei ensin näe muuta mahdollisuutta kuin kieltäytyä. Lopulta Raker kuitenkin ottaa jutun tutkittavakseen.

Tutkinnan edetessä Alexin elämästä alkaa paljastua asioita, joista hänen äidillään ei ole aavistustakaan. Pojan menneisyydessä on synkkiä salaisuuksia, joiden paljastumisen ryhmä kylmäverisiä tappajia aikoo estää hinnalla millä hyvänsä. 

Oma arvioni: Uhri on David Rakerista kertovan trillerisarjan vahva ja hyytävän jännittävä avausosa. Sujuva kerronta ja jännittävät käänteet veivät mennessään niin, etten malttanut juurikaan kirjaa käsistäni laskea. Eipä tässä muuta kuin uusia suomennoksia odottelemaan, sillä kirjoja on tiettävästi julkaistu jo yhdeksän. On aina hienoa löytää uusia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia.

P.S. Huomasin blogin kävijämäärän ylittäneen jo 200 000 vierailijan rajan. Kiitos teille kaikille! 💓