J. S. Monroe: Löydä minut

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2018
Englanninkielinen alkuteos: Find Me (2017)
Suomentanut: Arto Schroderus
Sivumäärä: 431 s.

Kun kaikki on mahdollista, kehen voi luottaa?
Yön pimeydessä nuori nainen syöksyy aaltoihin ja katoaa. Rosan itsemurha järkyttää kaikkia mutta tavallaan se on ymmärrettävää, onhan hänen isänsä juuri kuollut ja opiskelu Cambridgessa luo kovia paineita. Mutta onko tässä koko totuus?

Viisi vuotta myöhemmin läheiset ovat hyväksyneet Rosan kuoleman - kaikki paitsi Rosan poikaystävä Jar. Kuin riivattu Jar etsii Rosaa ja näkee hänen kasvonsa joka puolella. Psykologin mukaan kyse on vain hallusinaatioista. Sitten Jar saa käsiinsä viestin: Löydä minut. 

J. S. Monroen psykologinen trilleri on kuin vainoharhainen uni, joka kieputtaa lukijaa viimeiselle sivulle saakka.  

Oma arvioni: Huh, huh. Eipä ole psykologisen trillerin lukeminen tuntunut pitkään aikaan tällaiselta "urakalta" kuin nyt. Minähän en kirjaa kesken jätä, mutta nyt se oli kuitenkin todella lähellä. Mitä pidemmälle tarina eteni sitä epäuskottavammaksi ja ennen kaikkea vastenmielisemmäksi se muuttui. Kirjan lähtötilanne oli puolestaan mielestäni varsin kiinnostava, mutta odotukseni mukaista lukuelämystä trilleri ei tarjonnut - vaan sen sijaan jotain ihan muuta. Raakuutta karttaville lukijoille tätä kirjaa on mahdotonta suositella.