Mariette Lindstein: Ehdoton valta - Lahko 1

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2018
Ruotsinkielinen alkuteos: Sekten på Dimön
Suomentanut: Christine Thoren
Sivumäärä: 494 s. 

Tästä lahkosta ei lähdetä

Sumuista, tuulenpieksemää saarta pitää hallussaan new age-liike. Sen karismaattinen johtaja Franz Oswald on kehittänyt ViaTerra-opin, jonka pitäisi tuoda sielulle rauha ja saattaa keho tasapainoon. Liikkeen opetukset kiehtovat yhtä lailla julkkiksia ja vallanpitäjiä kuin juuri yliopistosta valmistunutta Sofia Baumania. ViaTerran vartioiduilla tiluksilla Sofialle alkaa kuitenkin hitaasti valjeta, miten suuria uhrauksia kuuliaisuus vaatii. 

Kesän päättyessä ja syyssumun ympäröidessä saaren Sofia ymmärtää joutuneensa mukaan lahkoon, jonka julkiset kasvot ovat toiset kuin mitkä hän saarella kohtaa. Mitä lähemmäs sisäpiiriä Sofia kulkeutuu, sitä enemmän hän katuu päätöstään. Pian lahkon alueen ympärille on noussut piikkilanka-aita, kännykät on kerätty pois ja tie takaisin normaaliin elämään on suljettu.  Kukaan ei nimittäin ole koskaan jättänyt ViaTerraa. 

Oma arvioni: Koukuttava psykologinen trilleri. Kuvaus aivopesun voimasta on karmivaa luettavaa, varsinkin kun sitä tapahtuu ihan oikeastikin. Jos aihe kiinnostaa, kannattaa tämä vahva esikoisteos ilman muuta lukea. Ja eipä tässä oikein muuta voi kuin odottaa jatkoa...